Бременността е един от най-щастливите периоди в живота на жената. Този красив период обаче, е съпътстван от промени в женското тяло, появяват се различни оплаквания. Едно от тях, което често се пренебрегва, е болките в ходилата.

Значителното покачване на теглото за кратко време и изместването на центъра на тежестта увеличава многократно натоварването на коленете и стъпалата на жената. Така се създават условия за спадане на свода на ходилото. При настъпилото плоскостъпие умората настъпва по-лесно, все по осезаемо става и чувство на тежест и болки в ходилата, а често се появява и оток. Спадането на сводовете на ходилата води до разместване на позицията на костите на ходилото една спрямо друга, затруднява се «амортисьорната» му функция, походката се променя. Получава се претоварване на коленните и тазобедрените стави и гръбначния стълб. Ходенето става тромаво и предизвиква болки в стъпалата, подбедриците и гърба.

Затова е важно бременните жени да знаят как да се грижат за краката си по време на бременността!

Ние можем да изработим за Вас индивидуални стелки, съобразени с анатомичните особености на Вашия крак! Те ще облекчат затрудненията, които изпитвате по време на бременността. Индивидуално изработените от нас ортопедични стелки дават възможност за предпазване от плоскостъпие, поддържат и коригират позицията на стъпалото. Така краката се поставят в правилна позиция, не се натоварват допълнително ставите, и се осигурява максимален комфорт за отеклите и уморени ходила.